KA107 Erasmus Worldwide Programı Başvuru Sonuçları

Değerli Öğrencimiz,

KA107 Erasmus Worldwide programına başvurunuz sonucunda bir Erasmus notunuz oluşmuş ve Fakültelerden bağımsız olarak Erasmus notuna göre bir sıralama yapılmıştır.
Bunan sonraki süreçte; Liste için TIKLAYINIZ.

1.8 Nisan 2021 tarihinde bir webinar düzenlenecek ve webinarde öğrenciler KA107 programı tanıtılacak, öğrenim görülebilecek ülkeler ve ilgili ülkelerdeki üniversitelerde hangi bölümlerde değişim öğrencisi olunabileceğine dair bilgi verilecektir.
2.KA107 Değişim programı uygulama itibarıyla standart Erasmus programının aynısıdır, ancak seyahat için de hibe desteği alınabilir. Avrupa dışındaki ülkelere hareketliliktir.
3.Webinarden sonraki 1 hafta içerisinde (15 Nisan 2021’e kadar tercihlerinizi bize iletmenizi bekleyeceğiz ve sonrasında tercihler, kontenjanlar ve sıralama çerçevesinde yerleşme sonuçları ilan edilecektir.
4.Daha sonraki aşamalarda seçilen öğrencilerimizin partner üniversitelere nominasyonu yapılacaktır.

Uluslararası İlişkiler Birimi

Erasmus+ KA107 Ortak Ülkelerde Öğrenim Nedir?
Erasmus+ KA 107 International Credit Mobility (ICM) , Erasmus+ programı altında 2015 yılında faaliyete geçen, Erasmus+ program ülkeleri ile ortak ülkeler arasında öğrenci ve personel değişimini mümkün kılan proje temelli yeni bir değişim programıdır.
 
Bu faaliyetle, Yükseköğretim öğrencilerinin öğrenim hayatlarının bir bölümünde ortak ülkelerde yer alan bir yükseköğretim kurumunda eğitim-öğretim alarak farklı bir ülkedeki eğitim-öğretim ortamını deneyimleme ve kazanımlarını arttırmaları amaçlanır. Bu fırsat, yükseköğretim öğrencilerinin yurtdışında bir yükseköğretim kurumunda 3-12 ay süre ile öğrenim görmelerine imkân sağlar.
  
Hangi Ülkelere Gidilebilir?
Üniversitemiz öğrencileri üniversitemizle anlaşması bulunan ortak ülkelere gidebilirler: Erasmus + KA107 anlaşma listesi için tıklayınız.

Erasmus KA107 hibesi nedir?
Erasmus+ programında hareketlilik gerçekleştiren öğrenciler bir miktar hibe ile desteklenir. Erasmus+ KA 107 hareketliliği içerisinde yer alan öğrenciler Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan mesafe aracına göre seyahat hibesi de alırlar.


Son Güncelleme Tarihi: Per, 03/25/2021 - 13:34