Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ile Türkiye’de örgün eğitim veren Erasmus Üniversite Beyannamesi (EÜB) sahibi bir yüksek öğretim kurumunda kayıtlı öğrenciler, 1 akademik yıl içinde 1 veya 2 (3-12 ay arasında) dönemliğine diğer bir Avrupa ülkesi EÜB sahibi yükseköğretim kurumunda değişim öğrencisi olma ve program dahilinde yurtdışında kaldıkları süre için mali destek alma şansına sahip olurlar.
Avrupa Komisyonu ve Ulusal Ajans tarafından tarafımıza iletilen öğrenim hareketliliği hibelerinin dağıtılmasıyla ilgili Üniversitemiz politikası aşağıdaki gibidir;
1.Erasmus öğrencisi olmaya hak kazanmış tüm öğrenciler öncelikle tek dönem olarak hibelendirilmeye çalışılır. Bu sebeple 1 akademik yıl (Güz+Bahar dönemi) için programa başvurmuş ve hak kazanmış öğrencilerimiz öncelikle tek dönem olarak hibelendirilirler.
2.Ulusal Ajans tarafından tahsis edilen hibeler değişim öğrencisi olmaya hak kazanan öğrencilere bir dönem olarak dağıtıldıktan sonra hibe kalması, ek hibe tahsis edilmesi veya vazgeçen öğrenciler olması durumunda, başta öncelikli olarak başvurusun yaparken 2 dönem (Güz+Bahar) seçmiş olan öğrenciler daha sonra da hareketlilik esnasında dönemini uzatmaya karar veren öğrencilerimiz olmak üzere -kalan hibe doğrultusunda- başarı sırasına göre bahar dönemi için de hibelendirilirler.
Erasmus Öğrenim Hareketliliği kurumlar arası anlaşmalar kapsamında yapılabilmektedir. Hareketlilik faaliyeti yalnızca anlaşmalı olunan bölümler arasında yapılabilmektedir.
Öğrenim Hareketliliğinden faydalanabilmek için öğrencilerin kendi kurumlarının Erasmus+ Koordinatörlüklerine başvurmaları ve seçim sürecine dahil olmaları gerekir. Her kurum kendi başvuru ve seçim tarihlerini kendisi belirlemektedir.
- Program bir öğrenim programıdır, “yabancı dil öğrenme programı” değildir.
- Program destek programıdır, tam anlamıyla bir “burs” programı değildir.
- Program bir değişim programıdır, “diploma” programı değildir.