Erasmus Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları (2020-2021)

Değerli Erasmus Öğrencisi Olmaya Hak Kazanmış Öğrencimiz,

Erasmus Dil Yeterlilik Sınavı ve başvuru sırasındaki not ortalamalarınıza göre Erasmus puanlarınız (%50 Erasmus Dil Sınavı + %50 Genel Not Ortalaması) hesaplanmıştır.

Erasmus Öğrenim Hareketliliğine başvuran öğrenciler arasından Erasmus İngilizce Dil Yeterlilik Sınavından 60 puan ve üzeri alan öğrenciler ile başvuru sırasında not ortalamaları 4.00 üzerinden 2.20 ve üzeri olan öğrencilerin Erasmus puanları hesaplanmış ve ilan edilmiştir.

Listede olan öğrencilerimizin bilgileri öncelikle partner Üniversitelere yerleştirmelerin yapılabilmesi için Fakülte ve Bölüm Erasmus Koordinatörlüklerine iletilmiş ve partner üniversitelerimize yerleştirme işlemi aşağıdaki şekilde gerçekleştirilmiştir.

Yerleştirme, Erasmus öğrencisi olmaya hak kazanmış öğrencimizin tercihleri doğrultusunda ilgili Fakülte ve Bölüm Koordinatörü tarafından Bölümün anlaşması bulunan partner üniversitemize işlenmesi durumudur.

Yerleştirme sonuçlarını  

İlgili Fakülte ve Bölüm Koordinatörünüz tarafından yerleştirememiş olabilirsiniz. Bunun sebebi seçtiğiniz partner üniversitenin kontenjanın yeterli olmayıp sizden önceki öğrencilerin yerleştirilmesi veya seçtiğiniz partner üniversitenin dil yeterliliğini karşılayamıyor olmanız olabilir. Bu gibi konular için ilan edildikten sonra Bölüm Koordinatörlüğünüzle iletişime geçebilirsiniz.

Bundan sonraki süreçte;
1.İsimlerinizi partner üniversitelere bildirmeye başlıyoruz, sizlerin de süreci takip edebilmesi için partner Üniversitelere göndereceğimiz e-mailde bilgi kısmına koyacağız. E-maillerinizi mutlaka kontrol edin.
Partner Üniversite size bir link gönderip kendi çevrimiçi (online) başvuru formunu doldurmanızı ve bununla birlikte farklı belgeleri göndermenizi talep edebilir.
2.Erasmus öğrencisi olmaya hak kazananan öğrencilerin maalesef tümü hibe almaya hak kazanamayacaktır. Ağustos ayında hibelerin Üniversitemize ulaşması sonrası listedeki hangi öğrencilerin hibelendirilebileceği ile ilgili duyuru yapılacaktır. Hibe değerlendirmeleri yerleştirilen öğrencilerimizin Erasmus notlarına göre Fakülte içindeki sıralamalarına göre yapılacaktır. Enstitülerde kayıtlı öğrencilerimizin hibe değerlendirmeleri de anabilim dalları ile ilişkili Fakülte kapsamındaki sıralamalarına göre yapılacaktır.
3.Üniversitemiz Değişim Programları İlke ve Esasları çerçevesinde daha fazla öğrencimizi hibeden yararlandırabilmek için 2 dönem gitme tercihi yapılmış olsa dahi hibe almaya hak kazanan tüm öğrencilerimiz 1 dönem(4 ay) olarak hibelendirilecektir. 2 dönemliğine gitmiş veya bir dönem iken uzatma yapmış ikinci dönemlerini hibesiz olarak partner Üniversitede öğrenime devam eden öğrenciler ile bahar döneminde hibesiz olarak öğrenime devam eden öğrenciler için hibe talepleri Mayıs 2021 de değerlendirilebilecektir.

Webinarlerimizi katılamayan veya kaçıran öğrencilerimiz için kayıt linkleri:
http://ikusanalsinif.adobeconnect.com/pfg2qqbfz6pa/  Öğrenim Hareketliliği Türkçe
http://ikusanalsinif.adobeconnect.com/p2zb7p7asefs/ Staj Hareketliliği Türkçe
http://ikusanalsinif.adobeconnect.com/pjdkqety1c98/  Internship Mobility in english
http://ikusanalsinif.adobeconnect.com/pjrraila0snt/ Study Mobility in English medium

Uluslararası İlişkiler Birimi (International Office) CATS üzerinden sanal banko olarak da hizmetlerini sürdürmektedir. Sohbet odasına mesajlarınızı bırakabilir veya yine sanal bankodaki mesaj merkezi üzerinden Birimimizi seçip mesajınızı bize iletebilirsiniz.

erasmus@iku.edu.tr adresinden e-mail olarak veya haftaiçi 10.00-17:00 arası 0530 9700799 nolu whatsapp numarasından da bize ulaşabilir sorularınızı yönlendirebilirsiniz.


Sağlıklı günlerde buluşmak dileğiyle,

Uluslararası İlişkiler Birimi
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 04/26/2021 - 11:36