ERASMUS+ KA107 ORTAK ÜLKELER PROGRAMI 2019-2020 AKADEMİK YILI PERSONEL DERS VERME/EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU İLANI

Değerli Öğretim Elemanları ve İKÜ Çalışanları,

2019-2020 Proje dönemi kapsamında Erasmus+ KA107 Ortak Ülkeler Personel Ders Verme ve Eğitim Alma hareketliliği için başvuru dönemi açılmıştır. Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA107) Projesi kapsamında İstanbul Kültür Üniversitesi akademik ve idari personeli El Salvador, Fas, Ürdün, Tunus’ta bulunan anlaşmalı olduğumuz üniversitelerle hibeli olarak Erasmus+ Değişim Programı ders verme ve eğitim alma hareketliliğinden yararlanabileceklerdir. 

Personel Ders Verme Hareketliliği: Kurumumuzda ders vermekle yükümlü olan akademik personelin,  ortak ülkelerden birinde bulunan ve kurumlar arası anlaşma imzalanan bir yükseköğretim kurumunda ders vermesine ilişkin olarak karşı kurumla akademik/eğitsel faaliyet gerçekleştirmesine imkân sağlamaktadır.  

Personel Eğitim Alma Hareketliliği: Kurumumuzda istihdam edilmiş idari personelin, ortak ülkelerden birinde bulunan bir yükseköğretim kurumunda eğitim almasına imkân sağlamaktadır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. 

NOT: Başvuran akademik ve idari personelin başvuru süreçleriyle ilgili olarak partner üniversite ile iletişime geçmemesi rica olunmaktadır. Partner üniversitelere aday gösterilme işlemleri UİB tarafından yapılacaktır.

Personel Hareketliliği için yapılmış olan Erasmus Anlaşması doğrultusunda başvuru yapılabilecek üniversiteler ve bölümler şunlardır:

Ülke Üniversite Bölüm / Birim Öğrenim Dili Kontenjan
Fas International Institute for Higher Education Morocco İşletme bölümü ile tüm idari birimler İngilizce Ders Verme Eğitim Alma
  1
Fas International University of Rabat İşletme,
Uluslararası İlişkiler, Mimarlık
İngilizce 1  
Ürdün Mutah University İşletme, Bilgisayar Mühendisliği,
İnşaat Mühendisliği, Elektrik/Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği bölümleri ile tüm idari birimler
İngilizce   1
Ürdün Yarmouk University İşletme,
Uluslararası İlişkiler
Uluslararası Ticaret
Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik/Elektronik Mühendisliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı 
İngilizce 1  
Tunus Private Institute of Central Tunisia Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik/Elektronik Mühendisliği bölümleri ile tüm idari birimler İngilizce   2
El Salvador La Universidad Tecnologica de el Salvador İşletme,
Uluslararası İlişkiler bölümleri ile tüm idari birimler
İngilizce 2 2

Personel Hareketliliği İçin Hibe Desteği
Erasmus+ KA107 Ortak Ülkeler Personel kapsamında başvuran ve kabul edilen personel, hareketlilik sürelerine göre hesaplanacak bir hibe ile desteklenecektir. Hibelendirme 5 gün + 2 gün seyahat olacak şekilde 7 gün için yapılacaktır. 

Personelin faaliyet süreleri (7 gün) tamamen hibelendirilecektir ancak personel faaliyetini tamamen hibesiz yani "sıfır hibeli" olarak da gerçekleştirebilmektedir.

Hibesiz ("0" Hibeli) Personel Hareketliliği: Hibe alınmaması personelin seçim sürecine dâhil olmayacağı anlamına gelmemektedir. Hibesiz personel hareketliliği faaliyetleri sadece yükseköğretim kurumunun hibe sözleşmesinde yer alan ortaklar ile ancak herhangi bir faaliyet türü ve yönü için gerçekleştirilebilmektedir.

Buna ek olarak, kabul edilen personel için ayrı bir seyahat desteği de bulunmaktadır. Seyahat desteği, Mesafe Hesaplayıcısı ile ev sahibi kurumlar arasındaki uzaklığa göre hesaplanacaktır.

Hibelerin tahsisi aşağıdaki tabloya göre yapılacaktır;
 
 

Ülke Günlük hibe miktarları (€) Seyahat Hibesi (€)
Fas 180 € 530 €    (3000-3999 km)
Tunus 180 € 360 €    (2000-2999 km)
Ürdün 180 € 275 €    (500-1999 km)
El Salvador 180 € 1500 €   (8000-19999 km)


Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği İçin Asgari ve Azami Süreler

Ders Verme Hareketliliğinde, 5 günlük hareketlilik için en az 8 ders saati ders verilmesi,

Eğitim Alma Hareketliliğinde, 5 günlük hareketlilik 8 saat faaliyette bulunulması zorunludur.

Yararlanıcının öğretim programında ve/veya katılım sertifikasında yukarıda bahsi geçen asgari hareketlilik süreleri kapsamında ders/eğitim yükünün en az 8 saati kapsadığı açıkça görünmediği durumlarda faaliyet geçersiz kabul edilir ve yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz.

Personel Hareketliliği Tarihleri

Personel hareketliliği en geç 22.06.2020 tarihine kadar gerçekleştirilecek şekilde planlanmalıdır.

Başvuru Belgeleri

  • Başvuru Formu 
  • Ders Verme Hareketliliği İş Planı/ Eğitim Alma Hareketliliği İş Planı 
  • KA107 Personel Hareketliliği Anlaşması (Ders Verme) 
  • KA107 Personel Hareketliliği Anlaşması (Eğitim Alma) 

Başvuru belgelerini indirmek için tıklayınız.

Eğitim alma hareketliliğine başvuran idari personelin dil sınavı sonucu 100 üzerinden en az 50 puan olmalıdır. Adayların daha önce aldıkları yabancı dil belgeleri kabul edilmektedir. 

(Kabul edilen sınavlar ve dönüşüm tabloları için tıklayınız)

Herhangi bir yabancı dil belgesi olmadığı takdirde, personel için Yabancı Diller Bölümü tarafından İngilizce sınavı yapılacaktır.

Erasmus Personel Hareketliliğine başvuran adaylar bağlı oldukları akademik veya idari birimlerden aldıkları izin yazısını da başvuru dosyasına eklemelidirler.

Başvuru belgelerinin son başvuru tarihi olan 03 Aralık 2019 tarihine kadar Uluslararası İlişkiler Birimi'ne teslim edilmesi gerekmektedir.

NOT: Başvuran personellerin başvuru süreçleriyle ilgili olarak partner üniversite ile iletişime geçmemesi rica olunmaktadır. Personellerin partner üniversitelere aday gösterilme işlemleri UİB tarafından yapılacaktır. 

Seçim

Başvuran adayların başvuru belgeleri UİB tarafından kontrol edilip eksik evrak ya da içeriği uygun olmayan evrak olup olmadığı kontrol edildikten sonra incelenen belgeler dosyalanarak Rektörlük Makamınca belirlenmiş Personel Hareketliliği Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilmektedir. 

İlan Edilmesi

Komisyon değerlendirme sonuçları onay için Rektörlük Makamına arz edilmekte, Rektörlük Makamınca onaylanmış olan başvurular ise web sayfasında duyurular bölümünde ilan edilmektedir.

Davet Mektubu 

Personel hareketliliği faaliyeti için hak kazanmış olan adayların karşı kurum tarafından hazırlanacak olan davet mektupları UİB tarafından talep edilecektir.

Hareketlilik Faaliyetinden Sonra Teslim Edilmesi Gereken Belgeler

Personel hareketliliği faaliyetini tamamlayan akademik ve idari personel aşağıdaki belgeleri UİB’ye teslim etmelidir;

  • Tüm taraflarca imzalanmış KA107 Personel Hareketliliği Anlaşması
  • Seyahat belgeleri (uçak bileti, tren bileti)
  • Katılım Sertifikası (tarih aralığı belirtilmelidir)
  • Erasmus anketi (online olarak doldurulur)
  • Erasmus deneyim paylaşımı (faaliyeti özetleyen resimli geri-bildirim)

Personel Hareketliliği Hibe Ödemeleri

Personel Hareketliliği Değerlendirme Komisyonunca faaliyetten yararlanmaya hak kazanmış ders verme veya eğitim almaya başvurmuş gelen ve giden personel için seyahat hibelerinin tamamı, hibe hak edişinin ise %70’i hibe sözleşme imzaladıktan sonraki 2 hafta içerisinde yatırılır. Hibenin geri kalan %30’u ise faaliyet tamamlandıktan ve teslim edilmesi gereken belgeler teslim edildikten sonra yatırılmaktadır. 

Tüm hibe ödemeleri hesaplamaları, Ulusal Ajans tarafından kabul görmüş ve hibelendirilmiş KA107 Projesi bütçesine göre UİB’ce yapılır.

Erasmus+ KA107 Personel Hareketliliği Bilgilendirme Seminerleri

TARİH SAAT YER SALON
18.11.2019 15:00-17:00 İncirli Yerleşkesi İK 1B08
19.11.2019 15:00-17:00 Şirinevler Yerleşkesi CB 01-02
20.11.2019 15:00-17:00 Basın Ekspres Yerleşkesi BK A203
21.11.2019 15:00-17:00 Ataköy Kampüsü AK 2B16


Saygılarla,
Uluslararası İlişkiler Birimi

 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 11/19/2019 - 17:33