COVID-19 Sebebiyle Faaliyeti Sonlandırmak İsteyen Öğrencilerimizin Dikkatine

Corona Virüs ile ilgili sıkıntılar birimimizce yakından takip edilmektedir. Bu bağlamda bir takım endişeleriniz ve huzursuzluklarınız varsa Ulusal Ajans’ın da aşağıdaki belirttiği koşullarda dönebilirsiniz:

“Halihazırda İtalya veya virüsten etkilenen/etkilenebilecek diğer program ülkelerinde bulunan öğrencilerden Corona virüsü sebebiyle faaliyeti sonlandırmak ve Türkiye’ye dönmek isteyenlerin talepleri mücbir sebep kapsamında değerlendirilebilecek ve asgari sürenin altında kalsalar bile kaldıkları süre kadar hibe ödemesi yapılabilecektir. Faaliyeti sonlandırmak istemeyen ancak okullar resmi tatil olduğu için tatil süresince Türkiye’ye dönmek isteyenlerin resmi tatil kapsamında Türkiye’ye dönmeleri mümkündür. Resmi tatil bitip okullar açıldığında tekrar İtalya’ya (veya etkilenen diğer ülkeye) dönebilirler. Üniversite, Erasmus bütçesinin elvermesi durumunda öğrencilerine bu ara verilen (tatil) süresi için de gündelik hibesi verebilecektir.”



Dönmeniz durumunda akademik konularla ilgili kesin bir bildirimimiz olamamakla birlikte (ders seçimi yapmanıza izin verilmesi durumunda kaçıracağınız derslerle ve sınavlarla ilgili bölümünüzle iletişime geçmeniz gerekir), ders seçimi yapabilmeniz veya kayıt dondurma hakkınızı kullanmanız konusunda sizlere yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.

Ancak sağlık kuruluşları tarafından önerilen güvenli bir bölgedeyseniz fazla seyahat etmemenizdir. Kalabalık katılımlı toplantılarda ve çok fazla kişiyle temas edeceğiniz ortamlarda bulunmamanız tavsiye edilir. Detaylı tedbirlerle ilgili ekteki broşüre göz atabilirsiniz).

Bu süreçte Üniversitemiz ve Uluslararası İlişkiler Birimi olarak sizlere yakından destek olacağız.

Her türlü bilgi için lütfen erasmus@iku.edu.tr adresi ile irtibat halinde olunuz.
Sağlıklı günler dileriz.
 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 03/17/2020 - 15:57