2024 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KA131 ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ HİBE SONUÇLARI

2024 Proje Dönemi, Erasmus+ KA131 Öğrenim Hareketliliği Hibe Sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız.

  • Üniversitemize tahsis edilen hibeden maksimum miktarda öğrencimizi faydalandırabilmek adına hareketliliğe katılacak öğrencilerimiz maksimum 4 AY üzerinden hibelendirilecektir.
  • Hakkından feragat etmek isteyen öğrencilerimizin en geç 12.07.2024 tarihine kadar feragat dilekçelerini Uluslararası İlişkiler Birimi’ne teslim etmeleri gerekmektedir. 12.07.2024 tarihinden sonra feragat eden öğrencilerimizin bir sonraki Erasmus başvurularında 10 puan kesinti uygulanacaktır. Bu tarihe kadar hareketlilikten faydalanmak istemeyip feragat etmeyen öğrencilerimiz yeni dönemde kayıt yenileme ve ders seçimi de yapamayacaktır.

FERAGAT DİLEKÇESİ

(!) Vize işlemleri için hibe/teyit yazısına ihtiyaç duyan katılımcılarımızın partner üniversiteden alınan Kabul Mektubu belgesi birlikte Uluslararası İlişkiler Birimi’ne mail yolu ile talepte bulunulması gerekmektedir.

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE:

  • Vizesini alan öğrencilerimizin hareketliliklerine başlamadan önce gidiş belgelerini exchangeprogram.iku.edu.tr adresinde yer alan “Belgeler” kısmına PDF formatında yüklemeleri ve buraya tıklayarak Uluslararası İlişkiler Birimi’nden randevu aldıktan sonra hibe sözleşmesini imzalamaya gelmesi gerekmektedir. Gidiş Belgeleri aşağıdaki gibidir;

             (i)      Kabul Mektubu
             (ii)     Öğrenim Anlaşması (Before Mobility)
                      Öğrenim Anlaşmasının tüm imzalarının tamamlanmış olması gerekmektedir.
             (iii)    Seyahat Sağlık Sigortası
             (iv)    Pasaport Fotokopisi
             (v)     Vize Fotokopisi
             (vi)    Yapı KrediBankası Euro Hesap Cüzdanı Fotokopisi
 
NOT: Hibe sözleşmesi imzalamadan hareketliliğini gerçekleştiren katılımcıların hareketlilikleri Erasmus kapsamında değerlendirilmeyecektir.
Hareketlilikten hibesiz yararlanmaya hak kazanan katılımcıların da Hibe Sözleşmesi imzalaması gerekmektedir.

  • Hibe ödemeleri iki taksitte yapılır. Öngörülen toplam tutarın %80’i faaliyet öncesi Hibe Sözleşmesinin imzalanmasının ardından maksimum 30 gün içerisinde ödenir. Faaliyet sonrası toplam hakkediş miktarı katılım sertifikası göz önüne alınarak yeniden hesaplanır ve ilk ödeme ile arasındaki fark ikinci taksit olarak ödenir.

Uluslararası İlişkiler Birimi
 


Son Güncelleme Tarihi: Çar, 07/10/2024 - 11:41