2023 PROJE DÖNEMİ ERASMUS+ KA131 STAJ HAREKETLİLİĞİ HİBE SONUÇLARI

***Türkiye ile Avrupa Komisyonu arasında yıllık imzalanan katkı anlaşmasının imza süreci devam etmektedir. Bu itibarla, ilan edilen hibe tutarları geçici nitelikte olup, imza sürecinin tamamlanmasını müteakip değişiklik gösterebilir. Katkı anlaşmasına ilişkin resmi prosedürlerde yaşanabilecek gecikmelerden veya hibe tutarlarında daha sonra meydana gelebilecek değişiklikler ile maddi ve manevi kayıplardan Avrupa Komisyonu, Türkiye Ulusal Ajansı ve T.C İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi sorumlu tutulamaz.

2023 Proje Dönemi, Erasmus+ KA131 Staj Hareketliliği Hibe Sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız.

  • Üniversitemize tahsis edilen hibeden maksimum miktarda öğrencimizi faydalandırabilmek adına tüm öğrencilerimiz Erasmus Puanlarına göre maksimum 2 AY üzerinden hibelendirilmiştir.
  • Hakkından feragat etmek isteyen öğrencilerimizin en geç 11.08.2023 tarihine kadar feragat dilekçelerini Uluslararası İlişkiler Birimi’ne teslim etmeleri gerekmektedir. 11.08.2023 tarihinden sonra feragat eden öğrencilerimizin bir sonraki Erasmus başvurularında 10 puan kesinti uygulanacaktır.

FERAGAT DİLEKÇESİ

  • Vize işlemleri için hibe/teyit yazısına ihtiyaç duyan katılımcılarımız Vize Yazısı Alma Kılavuzundaki adımları takip ederek yazılarını temin edebilir.

VİZE YAZISI ALMA KILAVUZU

BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE:
Vizesini alan öğrencilerimizin hareketliliklerine başlamadan önce gidiş belgelerini exchangeprogram.iku.edu.tr adresinde yer alan “Belgeler” kısmına PDF formatında yüklemeleri ve buraya tıklayarak Uluslararası İlişkiler Birimi’nden randevu aldıktan sonra hibe sözleşmesini imzalamaya gelmesi gerekmektedir. Gidiş Belgeleri aşağıdaki gibidir;
             (i)      Kabul Mektubu
             (ii)     Staj Anlaşması (Before Mobility)
                      Staj Anlaşmasının tüm imzalarının tamamlanmış olması gerekmektedir.
             (iii)    Seyahat Sağlık Sigortası
                      Seyahat Sağlık Sigortasının aşağıda belirtilen tüm özellikleri içermesi gerekmektedir. Belirtilen maddelerin eksik olması halinde katılımcının sigorta belgesi kabul edilmeyecek olup yeni bir sigorta yaptırması gerekecektir.

  • Tüm hareketlilik tarihini kapsaması gerekmektedir,
  • Yatarak tedaviyi içermelidir,
  • Kaza ve Mesuliyet Maddesi içermelidir,
  • Cenaze masraflarını karşılaması gerekmektedir,
  • 30.000 €’ya kadar teminat içermelidir.

   (iv)    Pasaport Fotokopisi
   (v)     Vize Fotokopisi
   (vi)    İş Bankası Euro Hesap Cüzdanı Fotokopisi
 
NOT: Hibe sözleşmesi imzalamadan hareketliliğini gerçekleştiren katılımcıların hareketlilikleri Erasmus kapsamında değerlendirilmeyecektir.

  • Hibe ödemeleri iki taksitte yapılır. Öngörülen toplam tutarın %80’i faaliyet öncesi Hibe Sözleşmesinin imzalanmasının ardından maksimum 30 gün içerisinde ödenir. Faaliyet sonrası toplam hakkediş miktarı katılım sertifikası ve (gerekirse)  pasaport giriş - çıkışları göz önüne alınarak 

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 07/31/2023 - 12:23