2020 VE 2021 PROJE DÖNEMLERİ ERASMUS+ KA103 ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ SONUÇLARI

Değerli Erasmus Öğrenim Hareketliliğine Başvurmuş Olan Öğrencilerimiz,

Erasmus Dil Yeterlilik Sınavı ve başvuru sırasındaki not ortalamalarınıza göre Erasmus puanlarınız (%50 Erasmus Dil Sınavı + %50 Genel Not Ortalaması) hesaplanmıştır.

2020-2021 ERASMUS+ KA103 ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ SONUÇLARI

Erasmus Öğrenim Hareketliliğine başvuran öğrenciler arasından Erasmus İngilizce Dil Yeterlilik Sınavından 60 puan ve üzeri alan öğrenciler ile başvuru sırasında not ortalamaları 4.00 üzerinden 2.20 ve üzeri olan öğrencilerin Erasmus puanları hesaplanmış ve ilan edilmiştir.

Listede olan öğrencilerimizin bilgileri partner Üniversitelere yerleştirmelerin yapılabilmesi için Fakülte ve Bölüm Erasmus Koordinatörlüklerine iletilmiştir.

Yerleştirme, Erasmus öğrencisi olmaya hak kazanmış öğrencimizin ilgili Fakülte ve Bölüm Koordinatörü tarafından Bölümün anlaşması bulunan partner üniversitemize atanması işlemidir.

Yerleştirme sonuçları 29 Mart  2021 tarihinde ilan edilecek ve partner Üniversitelere isimleriniz ve iletişim bilgileriniz gönderilmeye başlanacaktır. Bundan sonraki süreçte; 

1.Partner Üniversite size bir link gönderip kendi çevrimiçi (online) başvuru formunu doldurmanızı ve bununla birlikte farklı belgeleri göndermenizi talep edebilir.

2.Erasmus öğrencisi olmaya hak kazananan öğrencilerin maalesef tümü hibe almaya hak kazanamayacaktır. Ağustos 2021 ayında hibelerin Üniversitemize ulaşması sonrası listedeki hangi öğrencilerin hibelendirilebileceği ile ilgili duyuru yapılacaktır.

3.Üniversitemiz Değişim Programları İlke ve Esasları çerçevesinde daha fazla öğrencimizi hibeden yararlandırabilmek için 2 dönem gitme tercihi yapılmış olsa dahi hibe almaya hak kazanan tüm öğrencilerimiz 1 dönem(4 ay) olarak hibelendirilecektir. 2 dönem hareketliliğe katılan veya bir dönem iken hareketliliğini uzatan  ikinci dönemlerini hibesiz olarak partner Üniversitede öğrenime devam eden öğrenciler ile bahar döneminde hibesiz olarak öğrenime devam eden öğrenciler için hibe talepleri Mayıs 2022 ara rapor döneminde değerlendirilebilecektir.

4. Erasmus+ Hareketliliğinde feragat etmek isteyen öğrenciler bir sonra ki başvurularından 10 puan düşürülmemesi için en geç 2 Nisan 2021 tarihine kadar feragat dilekçelerini Uluslararası İlişkiler Birimine iletmeleri gerekmektedir.

Tüm yukarıda belirtilen konular ve sizde oluşan sorunları gidermek adına 7 Nisan 2021 tarihlerinde bir webinar yapılacaktır (11:00-13:00 arası). Webinara, size e-mail ve mesaj olarak gelecek linki tıklayarak CATS sistemi üzerinden katılabilir, sunumlarımızı izleyebilir ve sorularınızı sorabilirsiniz.  

erasmus@iku.edu.tr adresinden bize ulaşabilir sorularınızı yönlendirebilirsiniz.

Başarılar dileriz.

Uluslararası İlişkiler Birimi


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 04/26/2021 - 11:35