2019 PROJE DÖNEMİ AVRUPA STAJ KONSORSİYUMU - HİBE SONUÇLARI

2019 Proje Dönemi Avrupa Staj Konsorsiyumu ‘Hibe Sonuçları’ listesi aşağıda verilen linkte yer almaktadır ancak öncelikli olarak VERİLEN BİLGİLERİ DİKKATLE OKUYUNUZ.

  • Avrupa Staj Konsorsiyumu hibesi Avrupa Komisyonu aracılığı ile Ulusal Ajans tarafından sağlanmaktadır. 2019 Proje Dönemi için Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize ayrılan bütçenin elverdiği sayıda öğrencimize Erasmus+ destek hibesi tahsis edilebilecektir. İlgili hibe miktarı Staj Hareketliliği için 6 (altı) öğrenciyi kapsamaktadır. 
  • Listede ‘Hibeli’ olarak belirtilen öğrenciler staj süresinin uzunluğu fark etmeksizin ilk aşamada 2 ay üzerinden hibelendirilecektir. Ancak Türkiye Ulusal Ajansı’nın konsorsiyum projesine ek hibe tahsis etmesi durumunda 2 ay üzeri gerçekleşen hareketlilik için kalan gün sayısı kadar hibe ödemesi söz konusu olabilir. 

HİBE TABLOSU

ÜLKE GRUPLARI STAJ YAPILACAK ÜLKE AYLIK HİBE (AVRO)
1. ve 2. Grup Program Ülkeleri Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan 600
3. Grup Program Ülkeleri Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya 400

NOT: Ödeme; hareketlilik öncesi toplam hibenin %80’i ve hareketlilik sonrası kalan %20 şeklinde 2 taksitte yapılır. 

  • Listede ‘Hibesiz’ olarak belirtilen öğrenciler kendi istekleri doğrultusunda hareketlilikten hibesiz olarak yararlanabilir. 

Hibe sonuçları listesi için TIKLAYINIZ.

  • ‘Hibeli’ ya da ‘Hibesiz’ fark etmeksizin hareketlilik hakkından feragat etmek isteyen öğrencilerin ‘Hakkından Vazgeçme Formu’ belgesini 13 Mart 2020, Cuma saat 17:00’a kadar -doldurulmuş ve gerekli tüm imzalar tamamlanmış şekilde- Uluslararası İlişkiler Birimi’ne teslim etmesi gerekmektedir.  Belgeye ulaşmak için: https://uib.iku.edu.tr/tr/degisim-programlari/faydali-dokumanlar > STAJ HAREKETLİLİĞİ FORMLAR
  • Hareketliliğe katılmayacak olmasına rağmen ilgili dilekçeyi istenilen şekilde belirtilen gün ve saate kadar teslim etmeyen öğrenciler programa katılmış sayılır ve bir sonraki olası başvurundan 10 puan düşülür.
  • Hareketliliğe katılacak öğrencilerin stajın detaylarının belirtildiği ‘Learning Agreement for Traineeship - Before the Mobility’ belgesini bilgisayar ortamında doldurup gerekli tüm imzaları tamamladıktan sonra Uluslararası İlişkiler Birimi’ne teslim etmelidir. İlgili belgenin vize sürecine başlamadan evvel tamamlanması gerekmektedir. Belgeye ulaşmak için: https://uib.iku.edu.tr/tr/degisim-programlari/faydali-dokumanlar > STAJ HAREKETLİLİĞİ FORMLAR
  • Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından hareketliliğe katılacak öğrencilere, öğrencinin isteği doğrultusunda, vize başvurunda kullanılmak üzere yazı hazırlanır. Öğrencinin ilgili yazı talebini vize başvurusuna en az 5 iş günü kala erasmus@iku.edu.tr adresine bildirmesi gerekir. 
  • Sigorta ile ilgili; Erasmus+ Staj Hareketliliğine katılacak öğrencilerin (işyerinde sebep olacakları zararları karşılayan) mesuliyet (kişisel sorumluluk) sigortası ve öğrencilerin görevleriyle ilgili olarak (en azından öğrencinin işyerinde uğradığı zararları karşılayan) kaza sigortasını içeren bir tam kapsamlı sağlık sigortası yaptırmaları gerekmektedir. Mesuliyet (kişisel sorumluluk) sigortası ve kaza sigortasını yaptırmayan öğrenciler hareketlilikten yararlanamaz.
  • "Hibeli’ ya da ‘Hibesiz’ olarak hareketliliğe katılım gösterecek tüm öğrencilerle vize alım aşaması tamamlandıktan sonra hibe sözleşme imzalanacaktır. Aynı şekilde, ‘hibeli’ ya da ‘hibesiz’ fark etmeksizin tüm katılımcı öğrenciler Yapı Kredi Bankası’ndan kendi adına açılmış Avro hesabına sahip olmalıdır.  

Son Güncelleme Tarihi: Cu, 03/06/2020 - 14:19