2019 DÖNEMİ AVRUPA STAJ KONSORSİYUMU KAPSAMINDA ERASMUS STAJ HAREKETLİĞİ BAŞVURULARI

BAŞVURU TARİHLERİ:
Başlangıç: 11 Ekim 2021 – Bitiş: 1 Kasım 2021
KABUL MEKTUBU GETİRMEK İÇİN SON TARİH: 15 Aralık 2021
PROJENİN BİTİŞ TARİHİ: 31 Mayıs 2022
SINAV TARİHLERİ: İngilizce Yeterlilik Sınavı başvurunun kapanmasını takiben 11 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olup sınav detayları başvurusunu tamamlayan öğrencilere e-mail olarak gönderilecektir.

-    İngilizce Yeterlilik Sınavı örneğine ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Öğrenciler isterse geçerlilik süresi sınava giriş tarihinden geriye doğru 2 yıl olmak üzere daha önce katıldıkları Erasmus+ programı için İKÜ Yabancı Diller Bölümü tarafından düzenlenen İngilizce Yeterlilik Sınav sonuçlarını saydırabilirler. Hazırlık geçme sınav sonuçları sayılmamaktadır. Bu işlem için aşağıda verilen dilekçe doldurulup 1 Kasım 2021, Pazartesi saat 15:00’e kadar (exchangeprogram.iku.edu.tr üzerinde başvuru yaparken transkripti yükledikten sonra hemen altındaki kısma) Yabancı Dil Belgesi kısmına imzalanmış olarak yüklenmelidir.

İKÜ Sınav Sonuç Dilekçesi

Üniversite dışındaki sınav merkezlerinde eşdeğer sınavlara katılarak gerekli puanı alan öğrencilerin sınav sonuçları, 23/3/2016 tarihli ve 29662 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümlerinde belirtilen esaslar çerçevesinde Yabancı Diller Bölümü tarafından karşılık gelen dil puanına dönüştürülür. Bu işlem için aşağıda verilen dilekçe doldurulup, 1 Kasım 2021, Pazartesi saat 15:00’a kadar (exchangeprogram.iku.edu.tr üzerinde başvuru yaparken transkripti yükledikten sonra hemen altındaki kısma) Yabancı Dil Belgesi kısmına imzalanmış olarak yüklenmelidir. Belirtilen tarihten sonra teslim edilen belge dikkate alınmaz.

Kurum Dışı Sınav Sonucu Dilekçesi

BAŞVURU ŞARTLARI:
1.    Avrupa Staj Konsorsiyumu programına başvuracak Ön lisans ve Lisans öğrencileri için minimum 2.20/4.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak,
2.    Avrupa Staj Konsorsiyumu programına başvuracak Lisansüstü ve Doktora öğrencileri için minimum 2.50/4.00 Genel Not Ortalamasına sahip olmak,
3.    Mezun olunması durumunda mezuniyetinin üzerinden 1,5 yıl geçmemesi,
4.    Mevcut öğrenim kademesi içerisinde Erasmus+ ve Hayatboyu Öğrenme (LLP) döneminde yükseköğretim hareketliliği faaliyetlerinden yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ayı geçmemesi,

BAŞVURU PROSEDÜRÜ:
Avrupa Staj Konsorsiyumu Hareketliliği başvuruları https://exchangeprogram.iku.edu.tr üzerinden yapılacaktır.

Online Başvuru Formuna Dair Önemli Not (!)

•    Başvuru formunu lütfen sizden istenen şekilde ve eksiksiz olarak doldurunuz. Eksik ve yanlış beyanda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
SEÇİM KRİTERLERİ VE PUAN TABLOSU:

KRİTER AĞIRLIKLI PUAN
Avrupa Staj Konsorsiyumu
programından yararlanmak isteyen öğrenciler için asgari yabancı dil puanı
51 (100 üzerinden)
Akademik Başarı Düzeyi
(GNO)
Yabancı Dil Puanı 50%
Şehit ve Gazi Çocuklarına +15 puan
Engelli öğrencilere (engelliğin belgelenmesi kaydıyla) +10 puan
2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere (Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir) +10 puan
Daha önce Erasmus+ programlarından hibeli veya hibesiz yararlanma