Erasmus+ Öğrencileri Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) Duyurusu

Yeni Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) hastalığı ile ilgili yurtdışında eğitimine devam eden öğrencilerle ilgili YÖK, Ulusal Ajans ve Üniversiteler arasında yoğun bir mail trafiği yaşanmaktadır. Şu ana kadar tarafımıza ulaşan e-maillerden yola çıkarak aşağıda durumu özetlemeye çalışacağız.

1)    Şuan bulunduğum ülkeden/kurumdan dönüş yapmak zorunda mıyım? Olası dönüş sonrasında nasıl bir süreç izlemeliyim?
Ulusal Ajans tarafından iletilen e-mail: “halihazırda yurtdışında bulunan öğrencilerin ivedilikle ülkemize dönüş yapmaları tavsiye niteliğinde olup, bu hususla ilgili olarak YÖK ve Dışişleri Bakanlığımızdan gelebilecek talimatlar neticesinde tekrar güncelleme söz konusu olabilecektir.” Bu cümleden çıkarılacak sonuç; öğrencilere ülkeye dönüş yapması tavsiye edilmekle birlikte karar şuan için yararlanıcıya bırakılmıştır.

T.C. Sağlık Bakanlığı'nın uyarısı: "Virüs enfeksiyonu görülen ülkelerden Türkiye’ye gelen üniversitemiz akademik-idari personeli ve öğrencilerinin 14 gün evlerinde kalması, ateş ve öksürük belirtisi göstermedikleri takdirde 14. günün sonunda üniversiteye dönmeleri hususunda gerekli özenin gösterilmesini rica ederiz." Bu nedenle, dönüş yapıldığında evden dışarı çıkılmamalı ve mümkün olduğunca aile bireyleriyle de minimum oranda iletişim kurulmalıdır.

2)    İKÜ’ye mücbir sebep kapsamında dönüş yaptığım taktirde ders seçimi ve sınavlar konusunda nasıl bir yol izlenecek?
Öğrenci İKÜ’ye dönüş yaptığında ders seçimi, vize ve diğer bütün konularda tarafınıza kolaylık sağlanacaktır.

3)    Hibe Konusu
Öğrenci yurtdışında geçirdiği süre kapsamında hibelendirilecek, alınan hibeden kalınan ay kadarı düşülüp kalan hibenin iade edilmesi beklenecektir.

4)    Dönüş Uçak Bileti Masrafı

Uçuş bileti (ekonomi sınıfı olması durumunda) öğrenci tarafından ibraz edildiği taktirde ödemesi yapılacaktır.(Önceden gidiş dönüş olarak alınmış biletlerde dönüş biletinde fark olması durumunda fark kadar bir ödeme yapılacaktır, yeni bir tek yön dönüş bileti alındığı durumlarda da bilet tutarının tamamı karşılanacaktır)

5)    Yararlanıcı hakkımı bir sonraki seneye devredebilir miyim?
Yararlanıcı hakkı bir sonraki seneye devredilmez. Ancak, Hareketlilik mücbir sebep ile sonlandığı/iptal edildiği için öğrencilere daha sonra yapılacak seçimlerde önceki katılım sebebi ile eksi puan uygulanmaz.
 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 03/17/2020 - 16:09